Møt våre nye ansatte

Formidlingsleder Ingrid Skovgaard og museumstekniker Øystein Oldervoll

Det er med stor glede vi kan presentere Nordnorsk Kunstmuseums to nye ansatte! Øystein Oldervoll og Ingrid Skovgaard bringer inn verdifull kompetanse og blir to gode bidragsytere i teamet vårt. Med så mye ekstra hjernekraft og fire nye hender kan vi gjøre enda mer enda bedre.

Ingrid Skovgaard, 48, er vår nye formidlingsansvarlige. Hun er opprinnelig fra Bærum, men har bodd mange år i utlandet, hovedsakelig i København. Hun er kunstformidler, billedkunstner og kulturprosjektleder, og har også en bakgrunn innen scenekunst. Ingrid har en Master of Arts fra Universitetet i Barcelona og Chelsea College of Art i London, samt European Diploma in cultural management.

Ingrid Skovgaard
Vår nye formidlingsansvarlige: Ingrid Skovgaard. Foto: Annett Ahrends

Ingrid vil ha ansvaret for møtet mellom publikum og museet, i utstillinger, omvisninger, skoleprosjekter og mye mer. Hun sier hun har «en stor pasjon for å formidle kunstens relevans og betydning, hvordan den beveger deg med sine mangesidige, kraftfulle og poetiske uttrykk og metode. Aktivt, nærværende, engasjerende og inkluderende.»

Ingrid sier hun gleder seg stort til å være med på å videreutvikle museets formidlingsarbeid som en sentral arktisk aktør; lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt:

– Nordnorsk Kunstmuseum har imponert meg med deres nytenkende, progressive og ambisiøse profil, og ikke minst deres mot til å føre museets identitet og rolle ut over vante rammer.

Ingrid kommer til Tromsø og Nordnorsk Kunstmuseum i januar 2019.

Øystein Oldervoll, 43, er vår nye museumstekniker. Han er fra Kåfjord og har bodd i Tromsø siden 1993. Han har utdannelse innenfor svakstrømsfaget og kommer fra Siemens AS, der han har lang erfaring med brann- og sikkerhetssystemer. Øystein har dessuten lang fartstid fra Riddu Riddu-festivalen, både som aktivt stabsmedlem og som styremedlem.

Øystein Oldervoll, museumstekniker
Vår nye museumstekniker: Øystein Oldervoll

Øystein skal primært ha ansvar for drift, sikkerhet og HMS i bygningen vår, og tilrettelegging og logistikk knyttet til utstillingene våre.

–  Jeg har etterhvert kjent behovet for å få større utløp for min kreativitet, samt å kunne bruke min kompetanse på noe helt nytt og annerledes. Jeg gleder meg stort til å bli en del av den unike staben på museet.

– Jeg vet at dette kommer til å bli både interessant og utfordrende, sier han.

Øystein begynner i mars 2019.

Vi søkte også etter en kurator, men den prosessen har ikke resultert i en ansettelse.

Mandag 03. desember 2018

Andre nyheter