850 barn og ungdom til kunstmuseet hittil i år!

Åttendeklassen fra Steinerskolen er bare en av mange klasser som har vært med på aktiviteter rettet mot barn og ungdom i vinter. Til sammen har 849 ungdom deltatt på omvisninger, verksted eller formidlingsaktiviteter så langt i 2017. 

Det var synd hun måtte slutte å male da hun giftet seg. Sånn er det heldigvis ikke i dag, sier åttendeklassingene fra Steinerskolen i Tromsø. De er på mini-foredrag om Cora Sandel hos museumslektor Kristin Løvås ved Nordnorsk Kunstmuseum. Bak seg har Løvås to originaler av Sandel, eller Sara Fabricius som hun het da hun malte dem tidlig på 1900-tallet. Maleriene er i museets eie og brukes i fortellingen om hvordan Sandel måtte gi opp malerkarrieren da hun giftet seg og fikk barn. 

I vinter har museet hatt en rekke aktiviteter rettet mot unge, både som en del av Sámi Dáiddamusea og som et samarbeid med Den kulturelle skolesekken. Det har vært omvisninger i utstillingen There is No, verksteder og andre formidlingsaktiviteter. På søndagene har det også vært åpne verksteder for å male eller lage egne buttons. 

I fortellingen om Cora Sandel er også Perspektivet Museum en samarbeidspartner. For før skoleklassene kommer til Nordnorsk kunstmuseum og får se maleriene, er de innom Perspektivet og får høre om Sandels forfatterkarriere.

- Det er mange som ikke vet at hun både var billedkunstner og forfatter. Nå blir de unge satt bedre inn i historien og livet hennes. Cora Sandel er jo veldig viktig for Tromsø, sier Løvås.

Sofia, Nikolai, Karita, Julia, Eira, Anne-Thea og Solveig fra Steinerskolen syntes det var spennende å høre om Cora Sandels liv. 

Mandag 03. april 2017

Andre nyheter