Nytt styre i Nordnorsk Kunstmuseum

bildet viser ny styreleder Christin Kristoffersen.  Hun er 51 år, har lyst halvlangt hår. hun har på seg en mørk bluse

Foto: Christin Kristoffersen, fotograf: Sonja Balci

Kultur- og likestillingsdepartementet har oppnevnt nye medlemmer til Nordnorsk Kunstmuseums styre for perioden 2024–27. Christin Kristoffersen blir ny styreleder.

–Vi mener dette gir Nordnorsk Kunstmuseum et svært kompetent og bredt sammensatt styre, med erfarne og kunnskapsrike medlemmer, til nytte for institusjonen og til glede for kunstinteresserte i hele landsdelen,» sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Den nye styrelederen, Christin Kristoffersen, er utdannet samfunnsviter med arbeidserfaring fra universitets- og høyskolesektoren og kulturlivet. Hun er tidligere lokalstyreleder på Svalbard. Kristoffersen har lang erfaring og kompetanse på Arktis og Nordområdene, samt et omfattende internasjonalt nettverk. Kristoffersen er i dag avdelingsdirektør for Teknisk industrielle kulturminner i MiA – Museene i Akershus.

–Jeg vil takke Kulturdepartementet for tilliten, og for å sette sammen et styre med høy kompetanse. Jeg ser frem til et givende samarbeid med styret, direktør Katya García-Antón og museets dyktige og engasjerte stab, samt hele den nordnorske landsdelen, sier Christin Kristoffersen.

–På vegne av organisasjonen vil jeg ønske styreleder Christin Kristoffersen og det samlede styret varmt velkommen, sier museets direktør Katya García-Antón.

Kulturdepartementet har videre oppnevnt Svein Bjørkås, tidligere direktør for KORO, som nytt styremedlem, samt gjenoppnevnt Ole-Jonny Korsgaard, direktør for Harstadregionens Næringsforening.
Lenkte til nyhet fra Kultur- og likestillingsdepartementet
 

De statlig oppnevnte styremedlemmene er:

  • Styreleder Christin Kristoffersen (ny) Oslo, f. 1973
  • Styremedlem Svein Bjørkås (ny) Vestvågøy, f. 1953
  • Styremedlem Ole-Jonny Korsgaard, Harstad, f. 1961
  1. Varamedlem André Wallan Larsen (ny) Bodø, f. 1977
  2. Varamedlem Marija Griniuk (ny) Karasjok, f. 1984
  3. Varamedlem Åsunn Lyngedal (ny) Narvik, f. 1968

Nordnorsk bildende Kunstnere (NNBK)
og Norske Kunsthåndverkere Nord Norge (NKNN)

  • Styremedlem og varamedlem oppnevnes innen kort tid, (navn kommer).

Oppnevnt av ansatte ved NNKM

  • Styremedlem Astrid Rotvold Nilsen
  • Varamedlem Lise Dahl

NNKM betjener regionene Troms, Finnmark og Nordland, samt Svalbard. Museet spiller en betydelig rolle i Norge, den nordiske, sirkumpolare og internasjonale kunstverdenen og er engasjert i klimaansvar og sosial rettferdighet.

NNKM tar seg av over 2,225 verk i samlingen, fra 1700-tallet til i dag, av kunstnere, kunsthåndverkere og duodji-utøvere. Museet har ansvar for programmering ved Nordover Kunstsenter i Longyearbyen, Svalbard, og er en av nøkkelpartnerne til residensprogrammet Artica Svalbard. NNKM åpner nytt museum i Bodø i 2024 og har pågående samarbeid med partnere i Finnmark. Planer for et nytt museumsbygg i Tromsø/Romsa, delt med Arktisk Filharmoni, er under utvikling med Tromsø kommune/Romssa suohkan og KUD.

For kommentar eller nærmere informasjon, kontakt:
Styreleder Christin Kristoffersen, tlf.: 92412634
Direktør Katya García-Antón, tlf.: 46974036

 

Mandag 26. februar 2024

Andre nyheter