Dilemma på Svalbard – tett på ungdommen

Når kunstsenteret Nordover åpner dørene er det ungdommen som slipper først inn i utstillingen «Dilemma». Nordnorsk Kunstmuseum ønsker å bli kjent de som skal bruke utstillingene og hva slags forventninger ungdommen i Longyearbyen har til kunst.

Da jeg tok kontakt med ungdomskoordinator på Svalbard, Katrine Boel Gregussen, ble vi raskt enige om at ungdommene måtte inviteres inn til Kunstsenteret straks det åpnet. Vi vil prioritere ungdommene, og da må de få komme inn, si sin mening og opplære oss voksne i hvordan kunst skal blir relevant for dem. Ungdommene er fremtiden, og dersom vi vil ha dem inn på kunstsenteret, må vi vite hva de er opptatt av, hva de vil se, hva de vil diskutere og hva de vil gjøre, sier Astrid Rotvold Nilsen, formidlingsansvarlig ved Nordnorsk  Kunstmuseum.

 

Ungdommen først

Ungdomsklubben holder hus i Nordover sin 1. etasje og blir kunstens næreste nabo. Det er naturlig at de inviteres inn først av alle når kunstsenteret åpner dørene. På åpningssøndagen blir det kunstprat i utstillinga «Dilemma» med kurator Lise Dahl og formidlingsansvarlig Astrid Rotvold Nilsen, før ungdommen samles i ungdomsklubben for workshop og pizza.

- Tittelen på workshopen er «Et kunstsenter for ungdom». Vi håper at ungdommen deler sine tanker, meninger og forslag, også skal vi lytte til dem og sammen finne ut hvordan kunstsenteret skal bli ungdommenes sted. Dette gleder jeg meg stort til, sier Rotvold Nilsen.

Tirsdag 22. november 2022

Andre nyheter