Da fiolin møtte gobelin – Vol II

Peter Sheppard Skærved spiller
Peter Sheppard Skærved

På Nordnorsk Kunstmuseum prøver vi å skape rom for ideer, utfordringer og noe mer utover kunsten i bygningen vår. Søndag 27. januar fikk vi en grundig leksjon i hvordan det gjøres. Foran Tegn V av Jan Groth framførte multitalentet Peter Sheppard Skærved sitt prosjekt A Futhork for Jan Groth og leverte en fengslende time med poesi, fiolin, filosofi og gode historier. Akkurat slik han gjorde i Kunsthall Svalbard for snart to år siden.

– Første gang jeg traff Jan Groth ble det umiddelbart klart for meg at han kom til å bli en viktig person i mitt kunstneriske liv. Det føltes som om jeg hadde kjent ham siden jeg var liten, sa Skærved.

De to har diskutert kunst fra ulike perspektiver og i ulike former, og brynet seg på uenighet. Futhork er resultatet av denne lange dialogen, en samling av fragmenter fra tankene og samtalene deres, men også musikk fra 1600tallet som Groth er så glad i.

Skærveds tanker, notater og noter etter konserten
Skærveds tanker, notater og noter etter konserten

Skærved er levende opptatt av kunst i mange former, og tegner, noterer, skriver og komponerer ustanselig. Han har en unik evne til å inspireres av egne opplevelser, kunst, natur og samfunn. Han skriver selv fengslende om oppholdet i Tromsø, museet, Peder Balke og Nord-Norge på bloggen sin, og kun et døgn etter at han ankom Tromsø spilte han dette stykket, inspirert av byen, naturen og menneskene:

Konserten var et samarbeid med Nordlysfestivalen. A Futhork for Jan Groth ble initiert av Festspillene i Bergen og Bergen Kunsthall. Peter vil takke for prosjektstøtte fra Dansk-Norsk Fondet, MIA Minneapolis (Minnesota) og Nordnorsk Kunstmuseum/Kunsthall Svalbard.

Mandag 28. januar 2019

Andre nyheter