2023 Artist Residency Program

 

Som hovedpartner med Artica Svalbard har Nordnorsk Kunstmuseum gleden av å kunngjøre våre nominerte residenter for 2023: Maritea Dæhlin, Nabil Ahmed, Nicole Rafiki og Patrick Bongoy, Grace Ndiritu og Ruth MacLennan. Residensprogrammet ved Artica Svalbard tar imot kunstnere fra alle disipliner, og de nominerte kunstnerne får rom og tid til å undersøke, dele og praktisere nye ideer. I Longyearbyen får de tilgang til atelier, grafikkverksted, dialog med lokale innbyggere og forskere og et internasjonalt nettverk.

 

Vårt program for 2023 gir en plattform for kunstneriske bekymringer om helse, konflikt, omsorg, miljømessig rettferdighet, samt de psykiske og politiske effektene av de raske endringene som skjer omkring oss i verden. Vårt samarbeid med Artica Svalbard streber etter å kontinuerlig stille spørsmål ved noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid, i en del av verden som fungerer som et vippepunkt for ideer på grunn av sin unike geopolitiske, klimatiske og sosiale tilstand.Vi gleder oss til å følge den nominerte kunstnerens reise gjennom oppholdet, sier Katya García-Antón, direktør og sjefskurator ved Nordnorsk Kunstmuseum / Davvi Norgga Dáiddamusea.

 

Den første gjestekunstneren i år, Maritea Dæhlin, har nettopp ankommet Longyearbyen og blir værende ut mars måned. Hun er en tverrfaglig kunstner som bor og arbeider i Norge og Mexico, med interesse for menneskelig atferd, følelser, ritualer og møter. Hennes arbeid spenner over teater, video, performanser og tekst. Dæhlin er for tiden assosiert kunstner ved Black Box Teater og mottaker av et 3-årig arbeidsstipend fra Norsk kulturråd. I 2020 ble hennes teaterforestilling I WANT TO BE TRADITIONAL nominert til Kritikerprisen.

 

Les mer om vårt samarbeid med Artica Svalbard, residensen og kunstnerne: https://www.articasvalbard.no/in-residence

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag 31. januar 2023

Andre nyheter