200 elever på besøk

Onsdag 14. juni 2017

Langnes skole har bestemt seg for å gi alle elevene som tar kunst og håndverk-faget en opplevelse i Nordnorsk Kunstmuseums utstillinger. 

I juni har 200 elever fra Langnes skole vært innom utstillingene There is No og I Craft, I Travel Light. Det er unikt at en skole gir denne muligheten til alle elevene som har valgt kunst og håndverk som fag.

Lærer Elin Isaksen er glad for at 8. 9 og 10. klasseelevene fikk tatt turen til byen, noe som ikke er en selvfølge i et hektisk skoleår. 

- Buss for 200 elever er dyrt, så vanligvis benytter vi oss av den kulturelle skolesekken. Men vi synes det er så viktig å få med oss disse utstillingene, sier hun, og legger til: 

- Utstillingen med kunstverk fra Sapmi er for eksempel veldig variert og fin for elevene å sette seg inn i. 

Samisk gjenklang

Elevene har allerede fått innsikt i samisk kunsthåndverk på skolen, og for åttendeklassingen Sigrid ga utstillingen også gjenhør fra oppveksten. 

- Jeg likte veldig godt rammen med duodji-gjenstandene som viser gammelt håndverk. Noen av tingene vi har sett her kjenner jeg igjen fra huset til bestemor, forteller hun. 

Isabell fra samme trinn likte spesielt kofta av gamle kaffeposer som den finske kunstneren Outi Pieski står bak. 

- Tanken om gjenbruk er flott, og det å vise at man kan bruke ting på flere måter. Jeg liker miljøperspektivet, sier hun. 

Menneske og natur

Også kunsten i I Craft, I Travel Light-utstillingen fenget elevene. Verkene Hemisfære til Solveig Ovanger appellerte spesielt til tiendeklassingen Åse. 

- Jeg likte hvordan hun har brukt fiskeskinn med forskjellige farger, men også matematiske prinsipper i verket. Det er kult å blande kunst med matte, mener Åse. 

Marianne Brochs installasjon Hvile som består av trestubber som man kan ligge på, appellerte til Marie fra åttende. 

- Den var mitt favorittkunstverk. Jeg liker tanken med å vise menneskets forhold til naturen. 

Andre nyheter