Áillohaš-utstillingen realiseres ikke høsten 2021

Fredag 07. mai 2021

Etter en tid med tett dialog for å finne løsninger er NNKM og Lásságámmi enige om at den planlagte Áillohaš utstillingen vil ha bedre vilkår på et senere tidspunkt. «Vi ser at utstillingen har potensialer i seg til å bli både større og bedre enn vi med dagens ressurser ville klart å gi den», sier daglig leder Line Fusdahl.

I samarbeid med Stiftelsen Lásságámmi skal museet ved ny direktør Katya Garcia-Anton videreføre det omfattende arbeidet institusjonen har påbegynt. «Den største retrospektive utstillingen om Áillohaš sitt liv og kunstnerskap som Geir Tore Holm og Lars Mørch Finborud har kuratert på vegne av Henie Onstad Kunstsenter og oss sammen med vår kunstfaglige stab er banebrytende. Vi ser frem til å skape en ny utstilling som viderefører dette arbeidet i den fremtidige programmeringen på Nordnorsk Kunstmuseum», sier Fusdahl.

Styreleder i Stiftelsen Lásságámmi Kirsti Lervoll  sier at «konklusjonen om at det ikke blir en utstilling er godt forankret i felles vurderinger, og vi ser frem til å realisere utstillingen på et senere tidspunkt.»

Andre nyheter